Accessoires
11 december 2007 - Ron Smeets

VoIP op de iPod Touch

Een slimme ontwikkelaar heeft het voor elkaar gekregen om een werkende VoIP applicatie voor de iPod Touch te maken zodat je, eenmaal online via de ingebouwde WiFi, ook kunt bellen met je iPod.

Deze SIP-based applicatie, oorspronkelijk ontworpen voor de Nintendo DS, werkt met diverse gratis en betaalde VoIP providers. Je hebt natuurlijk wel een voorversterkte microfoon nodig (zie foto), maar die zijn online als add-on voor de iPod Touch te koop.

Volgens de makers zal hun VoIP applicatie binnenkort ook beschikbaar komen voor de iPhone.

Via: TouchModsGerelateerde links:
Apple patent beschrijft touch-sensitive iPod concept
iPod Touch 28 september in de winkels
Beeldscherm Ipod Touch slechter dan Iphone
iPod Touch player voor Windows Mobile
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.