Accessoires
06 december 2006 - Ron Smeets

VoIP Bluetooth headset van Sony Ericsson

Sony Ericsson heeft gisteren de komst van een Bluetooth headset voor VoIP gesprekken aangekondigd. Wat hij moet gaan kosten is nog niet bekend, maar de Bluetooth HBV-100 VoIP kit, bestaande uit de HBH-PV705 headset met USB Bluetooth adapter, zou wel nog voor het eind van dit jaar in de winkels moeten liggen.

Klinkt leuk en het persbericht (na de klik) is ook veelbelovend, maar wat mij daarin met name opviel was een opmerking over de kwaliteit van de headset in combinatie met internetbellen:

"Noot: internetbellen of het gebruik van VoIP-gerelateerde features kan leiden tot storingen in de geluidskwaliteit van de Bluetooth™ VoIP Kit HBV-100."

Uhhm, mis ik hier iets?!? Sony Ericsson brengt een speciale VoIP Bluetooth headset op de markt en zegt er van te voren bij dat als je hem gebruikt waarvoor ie bedoeld is, storingen kunnen optreden. Dat mogen ze wat mij betreft wel eens even uitleggen.

Het persbericht:

De Bluetooth™ VoIP Kit HBV-100 is de perfecte manier om via het internet in contact te blijven met vrienden en familie. De kit bestaat uit een Bluetooth™ headset HBH-PV705 en een Bluetooth™ USB Adapter. Het biedt alle voordelen van een normaal Sony Ericsson Bluetooth™ headset – je hebt je handen vrij terwijl je praat, langdurige spreek- en stand-by tijden, een uitstekende geluidskwaliteit en comfort – terwijl je profiteert van goedkoop internetbellen.

Inpluggen en handsfree bellen

De discrete Bluetooth™ USB Adapter is heel eenvoudig in te pluggen in je Windows XP computer. Er hoeft geen ingewikkelde installatie plaats te vinden om direct compatibel te zijn met de meeste internationale internettelefonie softwarepakketten. De adapter is al standaard gekoppeld met de blauw gekleurde HBH-PV705. Dankzij de draadloze communicatie tussen deze twee heb je alle vrijheid om rond te lopen terwijl je aan het praten bent.

Met de HBV-100 kun je perfect meedoen aan de internet belrevolutie. De kit is in combinatie met je pc ideaal om gesprekken te voeren zonder je telefoon, zelfs wanneer je pc geen ingebouwde Bluetooth™ heeft.

Dankzij de uitstekende spreek- en stand-by tijden kun je nu echt optimaal profiteren van goedkoop internetbellen.

De Bluetooth™ VoIP Kit HBV-100 is leverbaar vanaf het einde van het vierde kwartaal van 2006. De advies verkoopprijs is nog niet bekend.

Noot: internetbellen of het gebruik van VoIP-gerelateerde features kan leiden tot storingen in de geluidskwaliteit van de Bluetooth™ VoIP Kit HBV-100.

De Bluetooth™ VoIP Kit HBV-100 is de nieuwste in een lange reeks innovaties in Bluetooth™ technologie van Sony Ericsson. Van de eerste commerciële Bluetooth™ headset van Ericsson, tot en met de op afstand bediende CAR-100 en voice dialing, Auto pairing™ of het nieuwe Bluetooth™ horloge MBW-100, Sony Ericsson’s Bluetooth™ concept heeft bewezen dat het mensen helpt het uiterste te halen uit hun mobiele leven!Gerelateerde links:
Meer dan 1 miljoen VoIP abonnees in Nederland
Onzichtbare Bluetooth headset
Waterproof headset van Bluetrek
WiFi VoIP GSM van Cell Wireless op komst
Bluetooth headset voor GSM's zonder Bluetooth
Van VoIP naar GSM via de VoiceBlue
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.