Nieuws
29 september 2009 - Redactie MobileCowboys

VoiceCorp en Sharewire lanceren mobiele spraak applicaties

PERSBERICHT - VoiceCorp en Sharewire gaan samenwerken om de eerste mobiele "spraak applicaties" in Nederland te leveren voor de iPhone en andere mobiele platforms zoals Android, Blackberry en Windows Mobile.

Met haar ReadSpeaker product biedt VoiceCorp een tekst-naar-spraak dienst, wat een uitstekende aanvulling is op het platform dat Sharewire levert om content van de klant beschikbaar te maken in een mobiele omgeving. Middels het bundelen van de krachten zijn beide bedrijven in staat de klant een innovatieve oplossing te bieden waarbij toegankelijkheid en gemak voor de mobiele gebruiker voorop staat.

"Mobiele applicaties worden steeds geavanceerder, het gaat verder dan het simpelweg verstrekken van informatie of entertainment", aldus Ivo Wentholt, Managing Director bij Sharewire. "Onze mobiele internet oplossingen richten zich op het creëren van een rijke 'mobiele ervaring'. Het bieden van een spraakfunctionaliteit maakt deze mobiele ervaring nog completer. Wij zijn verheugd dat we middels een partnership met VoiceCorp deze functionaliteit aan kunnen bieden bij de mobiele applicaties van onze klanten".

"De voorleesfunctionaliteit biedt flexibiliteit en gemak aan de mobiele gebruiker. De gebruiker kan luisteren naar de content waar en wanneer hij dat wil, maar ook hóe hij dat wil", vertelt Staffan Meij, CFO bij VoiceCorp. "Iedereen is tegenwoordig druk. Tijdens andere bezigheden, of onderweg, kan de mobiele gebruiker zijn tijd nuttig besteden door te luisteren naar de door hem gewenste informatie. Daarnaast is het scherm van een mobiel relatief klein, wat het lezen van de content niet altijd ten goede komt. Ook hiervoor is de voorleesfunctionaliteit een uitkomst. Wij zijn enthousiast over een samenwerking met Sharewire. Samen kunnen we een totaaloplossing bieden voor mobiele applicaties."

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl