Entertainment
02 oktober 2006 - Ron Smeets

Voetmassage camoufleert GSM diefstal

In Jakarta zijn twee mannen opgepakt die een wel heel originele manier hadden bedacht om onschuldige voorbijgangers van hun mobiele telefoon te beroven.

Een van de twee bood voetgangers een ontspannende voetmassage aan. Als die daar op ingingen, dan werden hun voeten door hem in de watten gelegd terwijl zijn kompaan op onopvallende wijze de tas doorzocht en van mobiele telefoon(s) ontdeed.

Helaas ging het onlangs dus fout en werden de mannen betrapt door een vrouw die direct na de massage, nog voordat de mannen uit zicht waren, de diefstal ontdekte. Omstanders wisten de twee daders na een korte achtervolging in de kraag te grijpen.

Voordat de mannen bij de lokale politie afgeleverd werden zijn ze wel nog even ‘gemasseerd’ door de woedende menigte die zich inmiddels om hen heen verzameld had.Gerelateerde links:
Vijf GSM diefstallen per minuut
(Anti) diefstal GSM koord
Smartphone dief met behulp van GPS gepakt
99 jaar cel voor GSM diefstal
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.