Geruchten
21 februari 2014 - Ron Smeets

Voetgangers navigatie app van Garmin voor Sony Smartwatch 2

Het gerucht gaat dat Sony en Garmin werken aan een voetgangersnavigatie app voor de SmartWatch 2 van de Japanse fabrikant. Die app zou zelfs nog vóór de start van het Mobile World Congres (24 februari) gepresenteerd gaan worden.

De navigatie technologie is dus afkomstig van Garmin (Navigon). Die fabrikant heeft de afgelopen twee jaar ook al de nodige draagbare (aan pols) gadgets gelanceerd dus zo vreemd zou de samenwerking met Sony niet zijn.

De app maakt overigens gebruik van de kaarten en GPS functie op de aan de smartwatch gekoppelde smartphone. Op het horloge worden puur de instructies, grafisch, weergegeven zodat je de smartphone gewoon in je zak kunt laten zitten. Dat loopt een stuk prettiger. De Pebble smartwatch heeft zo'n functie al, maar het scherm van de Sony biedt veel meer grafische (weergave) mogelijkheden.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.