Nieuws
07 december 2009 - Ron Smeets

Vodafone's bizarre commercials genomineerd voor Loden Leeuw

Ze worden nog steeds uitgezonden, maar om de een of andere reden (zou het iets te maken hebben met deze commotie? ;-)) heeft Vodafone sinds enkele weken wel besloten de brabbeltaal van de bizarre beesten in de nieuwe commercials in het Nederlandse te gaan nasynchroniseren zodat ze nu gewoon te verstaan zijn ;-)

Toch is de campagne van Vodafone, volkomen terecht, een van genomineerden voor de Loden Leeuw, een prijs van consumentenprogramma Radar voor de meest irritante reclame van 2009. Ik zeg: stemmen maar! Wat mij betreft staat de winnaar al vast, maar voor de volledigheid zal ik ook de andere genomineerden ook nog even noemen ;-)

KPN Hi, Pokkie Foetsie is de tweede Telecom commercial die in aanmerking komt voor de Loden Leeuw. Mwah, op zich vind ik die toch een stuk minder irritant en bizar dan de 'inzending' van Vodafone, maar goed. Verder zijn nog genomineerd:
- Carglass, het sterretje dat al rijdend verandert in een scheur
- Axe, de man met de rollende ogen en extreem natte oksels
- Mona, het Limburgse feestnummer met zijn Mona-toetje, uhhm hoedje

In de categorie meest irritante BN-er in een commercial zaten geen Telecom commercials. Genomineerd zijn:
- Frans Bauer (NL Energie Mij)
- Bennie Jolink (Beter Horen)
- Kim Lian (Kruitvat Luiers)
- Henk - Dat kan beter kerel! - Gemser (Becel)
- Rob - Daar wordt ik niet vrolijk van - Geus (Kallfsvlees). Mijn 'favoriet' in deze categorie.

OVerigens lag de site van de Loden Leeuw sinds het eind van de uitzending van Tros Radar al plat. Op het moment dat dit artikel live ging (maandag avond 21u55) was hij nog steeds traag en maar af en toe bereikbaar ;-) Iedereen was natuurlijk al op Vodafone aan het stemmen ;-))) Wees gerust, jullie hebben nog tot 20 december de tijd om je stem uit te brengen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.