Toestellen
16 augustus 2005 - Ron Smeets

Vodafone's 40-plus toestel

De oudere GSM-gebruikers zullen er blij mee zijn: een GSM zonder gadgets als cam, browser, email, GPRS etc, maar gewoon een simpel te bedienen beltoestel.

Natuurlijk zijn de afgelopen jaren al meer 'eenvoudige' toestellen op de markt gebracht voor kids en bejaarden, maar die toestellen hadden vaak de beperking van 1-toets bedieningen of ze waren gekoppeld aan een medische hulpdienst.

De Vodafone Simply is daarentegen een normaal functionerende GSM, zonder toeters en bellen maar met handige en zeer gebruiks- vriendelijke opties zoals een 'home' toets om direct naar het startscherm teerug te keren zonder door menu's te hoeven navigeren.

Ook handig voor de oudere gebruiker is dat het mobiele nummer van het toestel standaard in de display wordt weergegeven, evenals tekstmededelingen over de signaalsterkte en status van de accu.

Als het toestel opgeladen moet worden meldt hij dat door in het display 'Please Charge' weer te geven in plaats van een piepje.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.