Nieuws
13 september 2010 - Ron Smeets

Vodafone's 28.8Mbit datanetwerk verliest van Lewis Hamilton

Vanochtend was Lewis Hamilton op Schiphol om daar te racen tegen het mobiele 28Mbit datanetwerk van Vodafone. De race was georganiseerd door de provider, hoofdsponsor van het McLaren F1 team, en Facebook.

in dre 'heats' van elk drie ronden op de landingsbaan van Schiphol-Oost moest de Britse voormalig wereldkampioen het opnemen tegen 288Mb aan Facebook foto's die in dezelfde tijd via het mobiele datanetwerk van Vodafone geupload werden naar een virtuele F1 bolide. Hamilton wond twee van de drie heats en zodoende dus ook de wedstrijd met 2-1.

Op zich was het al indrukwekkend om te zien hoe Vodafone het bij Schiphol voor elkaar gekregen had om een landingsbaan voor 30 uur af te sluiten (met op- en afbouwen van de baan en de suites eromheen. Er was een heuse mini-paddock gebouwd, compleet met VIP Lounge, de McLaren pits en natuurlijk de nodige veiligheidsvoorzieningen. Voor Hamilton was de race, na zijn pijnlijke crash in de tweede bocht van de eerste ronde tijdens de Grand Prix van Monza, zondag, een welkome afwisseling. Hij ging er dan ook helemaal voor en het lukte hem dit keer weer om meer dan een ronde af te leggen ;-)) Hamilton-KLM

Het doel van de race was eenvoudig. De winnaar was diegene die in minimaal twee van de drie heats van elk drie rondes zijn bolide het eerst over de finishlijn reed. De virtuele F1 auto van Facebook zou finishen op het moment dat alle 28.800 Facebook foto's (in totaal 288Mb aan data) geupload waren. Lewis Hamilton reed drie rondes van 2.7 kilometer over de landingsbaan van Schiphol-Oost. Dat deed hij overigens in de auto waarmee hij in 2008 wereldkampioen werd. Tja, die van gisteren stond nog in de garage voor reparaties natuurlijk ;-)) De eerste twee heats won Hamilton overtuigend. In de derde heat, die er voor de winst van de wedstrijd dus eigenlijk niet meer toe deed, bleef de virtuele Facebook bolide van Vodafone de Brit en zijn McLaren nipt voor. De einduitslag was dus 2-1 en Hamilton werd dan ook als winnaar uitgeroepen.

Natuurlijk heb ik geprobeerd een van de rondes de filmen. Het resultaat, de start en de doorkomst na één ronde, kun je hieronder zien. Daaronder kun je nog een aantal foto's van het event bekijken.

Hamilton begint aan zijn 'out-lap' Hamilton-Outlap

De Vodafone Paddock Vodafone-paddock-a

De Mclaren Pits Mclaren-Pits

De winndende auto, Hamlton's F1 bolide uit 2008 McLaren-F1-2008

De winnaar wordt geinterviewd door Allard Kalf Hamilton-Kalf

Ja, natuurlijk waren er ook Pitspoezen Pitspoezen

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.