Nieuws
19 mei 2015 - Ron Smeets

Vodafone ziet omzet licht stijgen ondanks 2% minder klanten Datagebruik schoot met bijna 78% omhoog

Vodafone heeft vanochtend de resultaten over het boekjaar 2014/2015 (eindigend op 31 maart van dit jaar) gepubliceerd. De omzet van de rode provider steeg met 0.2% naar 1,7456 miljard euro. Het aantal aansluitingen daalde wel, met 2%, naar 5,16 miljoen. De daling werd vooral veroorzaakt door wegvallende prepaid klanten (-14%). De omzetstijging was met name toe te schrijven aan een sterke groei in de zakelijke markt (+ 3.1%), de verdubbeling van het aantal particuliere breedbandklanten en de groei van dochter hollandsnieuwe, aldus Vodafone.

In het persbericht, en op de site, rept de provider nog met geen woord over de winst die door deze omzet behaald werd. Het vorige boekjaar zag Vodafone de netto winst nog fors dalen, van 267 miljoen euro in 2012/2013 naar amper 109 miljoen in 2013/2014. De winst (of verlies) van dit boekjaar wordt pas later, in het volledige jaarverslag, bekend gemaakt.

Het afgelopen jaar hebben de klanten van Vodafone, waarvan inmiddels 1,3 miljoen beschikken over een 4G abonnement en -toestel, bijna 78% meer data verbruikt; ofwel 21.547 Terrabyte. Het 4G netwerk van Vodafone heeft al geruime tijd landelijke (>95%) dekking en de provider biedt in 110 gemeenten ook al 4G+ aan.

Een ander gebied waarop Vodafone goed presteert zijn de zogenaamde Machine-to-Machine (M2M) verbindingen. "M2M verbindt machines en apparaten op afstand en biedt daardoor kansen voor kostenbesparingen, hogere efficiency en nieuwe business modellen voor bedrijven. Vodafone Nederland heeft een marktaandeel van 54% op dit gebied", aldus de provider.

Via (Persbericht)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.