Nieuws
09 november 2010 - Ron Smeets

Vodafone ziet omzet en klantenbestand fors stijgen

Vodafone heeft vanochtend de resultaten voor het eerste half jaar van 2010 bekend gemaakt en die liegen er niet om. Het gaat, in Nederland, goed met de provider.

De omzet, vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden, steeg met 6.2% naar 944 miljoen Euro. Waar de provider echter minimaal net zo blij mee zal zijn is het feit dat men in de eerste helft van dit jaar ook 3% meer klanten kon verwelkomen. Vodafone telde aan het eind van het eerste halve boekjaar van 2010 / 2011 precies 4.851.206 klanten ;-)

In het persbericht worden verder enkele (PR) successen van de provider opgesomd, zoals het Lewis Hamilton event op Schiphol, The Voice of Holland en Vodafone Mobile Clicks. Natuurlijk wordt er met geen woord gerept over de erkenning van de Vodafone 360 mislukking. Het was natuurlijk al bekend dat er geen nieuwe toestellen meer voor gemaakt gingen worden.

De afgelopen weken heb ik vanuit meerdere kanten vernomen dat er binnen Vodafone totaal geen aandacht meer geschonken wordt aan de promotie van Vodafone 360. Daarnaast wordt aan sommige klanten die een Vodafone 360 toestel hebben en problemen ondervinden (zowel soft- als hardware matig), als ze maar lang genoeg klagen, nagenoeg kostenloos een nieuw toestel (zonder VF360) aangeboden. Officieel wordt daar natuurlijk niets over gezegd. Ik heb vanochtend geprobeerd een reactie van de persvoorlichters van Vodafone te krijgen, maar dat is tot op dit moment nog niet gelukt. Wordt dus wellicht nog vervolgd.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.