Nieuws
23 december 2009 - Ron Smeets

Vodafone wist voicemailboxen van duizenden klanten

Het gaat technisch niet echt helemaal goed bij Vodafone de afgelopen maanden. Door diverse (lang lopende) storingen heeft het betrouwbare imago van de provider een deukje opgelopen en de actie van gisteren waarbij na werkzaamheden per ongeluk de voicemailboxen van enkele duizenden klanten gewist werden verdiend ook geen schoonheidsprijs.

Natuurlijk, storingen komen nu eenmaal voor en fouten worden overal waar mensen werken gemaakt, maar bij Vodafone gebeurt dit de afgelopen weken en maanden wel iets vaker dan gemiddeld.

De klanten van wie gisteren per ongeluk de voicemailbox gewist is, compleet met alle persoonlijke instellingen zoals de welkomstboodschap, ontvingen een SMSje waarin gemeld werd dat ze hun voicemailbox over enkele uren weer opnieuw konden instellen.

Helaas is de gemaakte fout van dien aard dat het niet meer mogelijk bleek om de gewiste gegvens terug te halen. Om hoeveel klanten het precies gaat wilde de provider niet bekend maken, maar als je geen SMS hebt gekregen met daarin de mededeling om je voicemailbox opnieuw in te stellen, dan kun je er van uit gaan dat jij er in ieder geval geen last van hebt gehad.

Bron: GSM Helpdesk

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.