Nieuws
08 januari 2006 - Ron Smeets

Vodafone videocalling zonder 3G GSM

In Portugal heeft Vodafone haar videocall service nu ook toegankelijk gemaakt voor iedereen die een mobiel Vodafone abonnement heeft en een PC met webcam (en internet toegang).

Dat betekent dus dat iedere Vodafone abonnee, ook zonder 3G abonnement, nu videocalls kan maken en ontvangen op zijn of haar mobieltje, gekoppeld aan een PC. De Web Videocall applicatie kan bovendien met Outlook gekoppeld worden zodat de contact informatie uit diens adresboek, compleet met foto's uit de adreslijst tijdens het bellen gebruikt kunnen worden. De prijs van een gesprek is gelijk aan de prijs die 3G abonnees betalen.

Vodafone heeft in totaal meer dan 4 miljoen abonnees in Potugal, maar slechts een fractie van hen heeft een UMTS of GPRS abonnement.Gerelateerde links:
BBC experimenteert met Video berichten
MSN Video Service voor Mobile devices
Sony video-phone in bushokjes
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.