Nieuws
16 maart 2011 - Ron Smeets

Vodafone verwelkomt vijf miljoenste mobiele aansluiting

Nee, het zijn niet vijf miljoen klanten maar aansluitingen. Vodafone heeft afgelopen zaterdag, zo meldt de provider, die mijlpaal behaald in Nederland. Daarvoor hebben ze iets meer dan 15 jaar nodig gehad.

De vijf miljoenste aansluiting betrof een smartphone abonnement, geheel in stijl met de stijgende populariteit van smartphones en mobiel internet, zo zegt men zelf.

Opvallend is de snelheid waarmee Vodafone de vijf miljoenste aansluiting heeft weten te behalen. Drie jaar geleden werd de vier miljoenste aansluiting geactiveerd, zo'n 12 jaar na de start van de provider in Nederland (aanvankelijk onder de naam Libertel). Ofwel, de afgelopen drie jaar mocht Vodafone 1 miljoen nieuwe aansluitingen 'verwelkomen'.

De gelukkige klant die de vijf miljoenste Vodafone aansluiting afnam kreeg ook nog een aardige verrassing: een iPhone 4 met een bundel voor vijf jaar gratis bellen, sms'en en mobiel internetten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.