Nieuws
04 december 2007 - Ron Smeets

Vodafone verliest Duitse iPhone-zaak

Gisteren werd al bekend dat er vandaag een uitspraak zou volgen in de zaak die Vodafone in Duitsland tegen T-Mobile aangespannen had om de exclusieve overeenkomst die Apple en Deutsche Telekom ongeldig te laten verklaren.

Helaas voor de Rode Telco heeft de Magenta concurrent gewonnen, zo blijkt nu. De rechter heeft namelijk bepaald dat T-Mobile de iPhone in Duitsland exclusief mag blijven verkopen en ziet dus niets onrechtmatigs in de overeenkomst tussen beide partijen.

Echt verassend is dat eigenlijk ook niet want zoals bekend worden er wel vaker exclusieve overeenkomsten gesloten tussen toestelfabrikanten en Telco’s.

Toegegeven, die hebben meestal een looptijd van maximaal 3 tot 6 maanden, maar dat is een afspraak die tussen de betreffende partijen gemaakt worden omdat de toestelfabrikanten hun toestellen natuurlijk uiteindelijk liefst in zoveel mogelijk winkels willen zien liggen.

Apple heeft daar niet voor gekozen. Dat is misschien niet slim, maar wel hun goed recht als je het mij vraagt.

Ik ben overigens benieuwd of T-Mobile nu ook meteen besluit om de unlocked iPhone weer uit haar assortiment te halen. . .Gerelateerde links:
Uitspraak iPhone rechtszaak T-Mobile en Vodafone morgen
Vodafone en T-Mobile naar de rechtbank voor de iPhone
iPhone vanaf 9 november bij T-Mobile in Duitsland
Vodafone sluit exlusieve deal met Apple voor de 3G iPhone
Unlocked iPhone nu ook in Duitsland te koop
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.