Nieuws
23 juni 2008 - Ron Smeets

Vodafone verlaagt SMS roaming tarief: nog steeds duur!

Wellicht dat de waarschuwingen vanuit de Europese Commissie er debet aan zijn maar Vodafone heeft nu aangekondigd dat het versturen van SMSjes vanuit het buitenland met ingang van 1 Juli goedkoper gaat worden. Helaas is het nieuwe tarief nog steeds veel te duur!

Iedereen die gratis Vodafone Passport activeert op zijn of haar mobiele abonnement (of prepay kaart) betaalt vanaf 1 Juli voor het versturen van een SMSje uit een van de 42 landen waar de dienst geldig is nog 'maar' 29 cent.

Dat is overigens nog steeds meer dan het dubbele van het tarief dat de EU voorstelt, 12 cent per SMS. Vodafone conformeert zich met deze prijsverlaging wel aan het gemiddelde geldende buitenlandse SMS tarief dat de diverse providers binnen de EU hanteren.

Kortom, een stap in de goede richting maar nog steeds niet bijzonder te noemen. Kom op Vodafone. Doe je naam van weleer (toen die nog Libertel was) weer eer aan en kom met écht concurrerende tarieven of een prijsdoorbraak!Gerelateerde links:
Amerikaanse providers aangeklaagd voor SMS tarieven
EU dreigt met publicatie woekertarieven
Ook KPN verlaagt tarieven voor mobiel bellen in het buitenland
EU wetgeving halveert roaming tarieven
'OPTA's' blij met Europese regels voor roamingtarieven
Roaming tarieven met maximaal 95% omlaag
Opta hekelt hoge tarieven
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.