Nieuws
29 december 2007 - Chris Bannink

Vodafone verlaagt prijs mobiel internet drastisch

Gisteren maakte Vodafone via een persbericht bekend dat ze de binnenlandse prijzen van mobiel internet tot 50% verlaagt en internationaal tot 85% per 3 januari. Met name de markt van mobiel internet op de laptop hoopt Vodafone met deze prijsstelling open te breken. Volgens de operator is de prijsstelling daarmee vergelijkbaar met de prijs van vast internet. Over absolute bedragen en eventueel maximaal MB verbruik wordt nog niets gemeld. Daarvoor moeten we nog tot 3 januari wachten.

Hieronder een fragment uit het persbericht.

Guy Laurence, CEO Vodafone Nederland: ''We zien dat klanten niet zozeer online willen gaan, maar overal en altijd online willen zijn. Email checken, sociale netwerksites bezoeken, werken of gewoon op de hoogte blijven van het laatste nieuws is voor veel mensen een 'way of life' geworden. Beperkt worden door een internetkabel, kantooruren, landsgrenzen of hoge kosten voor mobiel internet op de laptop passen niet bij de huidige behoeften van klanten. We hebben daarom besloten de markt open te breken met een nieuwe, ongeëvenaarde standaard voor zowel nationaal als internationaal gebruik.''

De prijzen van de nieuwe nationale databundels zijn maximaal 50% en internationaal zelfs maximaal 85% goedkoper dan de huidige. Als eerste operator in Nederland introduceert Vodafone tevens bundels waarmee internationaal en nationaal gebruik gecombineerd kunnen worden. Klanten kunnen hierbij zelf bepalen welk deel ze in Nederland en welk deel ze in het buitenland willen verbruiken. De geldigheid van de internationale bundel is bovendien uitgebreid van 25 naar alle Data Voordeelnetwerken in de 42 Vodafone Passport landen.

Het plug-and-play USB-modem maakt mobiel internetten op de laptop ook heel eenvoudig. Een vrije USB-poort op de laptop is voldoende. Zodra het modem daarop is aangesloten, wordt de software automatisch geïnstalleerd. Vodafone biedt gebruikers altijd de hoogst beschikbare snelheid, tot maximaal 3,6 Mbps. De nieuwe tarieven zijn geldig vanaf 3 januari 2008. Voor bestaande klanten biedt Vodafone aantrekkelijke overstapmogelijkheden naar het nieuwe tariefplan.Gerelateerde links:
Goedkoper Mobiel Internetten in het buitenland?
Vodafone komt met super snel internet voor de mobiel
Themaweek: Ontdek internet op je mobiel
GRATIS internetten op je mobiel bij KPN
Over de auteur: Chris Bannink