Nieuws
29 november 2010 - Ron Smeets

Vodafone verlaagt dataroaming tarieven in 16 Europese landen

Vodafone heeft vandaag bekend gemaakt dat de provider de data roaming tarieven voor haar klanten fors gaat verlagen. De nieuwe tarieven gelden in 16 Europese landen.

Vanaf u kan iedere zakelijke of privé abonnee een zogenaamd 'Internet op Reis' bundel aanschaffen. Voor 2 Euro per dag kun je dan maximaal 35MB aan data verbruiken maar voor iedereen die vaker in het buitenland vertoeft is de optie van 5 Euro per maand voor 1GB (per maand) wellicht een betere keuze. In beide gevallen ontvang je een SMS wanneer je 90% van het tegoed verbruikt hebt.

Bij de dagvariant betaal je nauurlijk alleen als er werkelijk dataverkeer heeft plaatsgevonden. Er is overigens ook een prepaid variant. Die dagebundel kost 2 Euro en daarvoor kun je dan maximaal 20MB aan data 'verstoken'.

De aangeboden volumes zijn volgens Vodafone voor de gemiddelde gebruiker ruim voldoende. Voor 35MB kan een smartphone gebruiker circa 350 e-mails versturen, 70 mobiele internet pagina’s bezoeken of 30 foto’s uploaden op zijn of haar sociale netwerk. Die aantallen zijn ruwe berekeningen en sterk afhankelijk van hoe groot emails zijn, of je attachments toevoegd, hoe groot de foto's zijn die je upload en welke internetpagina's je bezoek (volledige html pagina's of mobiele websites). De nieuwe tarieven zijn gedilg in België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, Malta, Oostenrijk, Portugal, Roemenië, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. In deze landen vindt momenteel 80% van het internationale dataverkeer van Vodafone klanten plaats, aldus de provider.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.