Nieuws
06 oktober 2007 - Chris Bannink

Vodafone verlaagt data roaming tarief met 75%

Vanaf deze week verlaagt Vodafone Nederland zijn consumententarief voor mobiel datagebruik in het buitenland. Klanten met een Zorgeloos Internet BloX betalen nu in het buitenland geen EUR 0,59 maar 0,15 per 20 kb. Om de kosten van dataverbruik inzichtelijker te maken voor klanten, heeft Vodafone tevens een handig online hulpmiddel ontwikkeld. Deze Data Calculator geeft klanten een indicatie van het aantal 'bytes' dat verbruikt wordt bij het bezoeken van websites, het ophalen/versturen van e-mail of het bekijken van video's op de mobiele telefoon. Tot zover het persbericht

Het dataverbruik in het buitenland gaat dus per 20 kb, binnen

Nederland wordt nog afgerekend per tijdseenheid €0,75 per kwartier tot max. 1MB buiten Vlife!.

Nieuw is de Data Calculator, waarmee een klant het aantal te bezoeken websites, te versturen e-mails, te downloaden foto's of bijvoorbeeld ringtones aangeven. Best handig lijkt me, maar let op, het tarief is alleen geldig binnen de zogenaamde paspoort landen. Dit zijn 42 landen waar Vodafone aanwezig is en/of een lokale deal mee heeft gesloten. Alle landen in Noord en Zuid Amerika zitten daar bijvoorbeeld niet bij.

Anyway, dit zijn natuurlijk berichten die we graag verwelkomen. Het zal de drempel voor mobiel internet gebruik verder verlagen.

Goed om te melden is dat Vodafone het Open Mobiel Internet initiatief ook ondersteund, waarover eind dit jaar meer.Gerelateerde links:
Kosten Mobiel Internet vaak onbekend voor vakantieganger
EU wetgeving halveert roaming tarieven
Roaming tarieven in 2007 fors omlaag
Europese website over roaming kosten
Over de auteur: Chris Bannink