Nieuws
19 maart 2006 - Ron Smeets

Vodafone verkoopt Japanse tak voor 12 miljard

Het is Vodafone uiteidelijk dus niet gelukt om haar noodleidende Japanse tak weer gezond te maken. Gedreven door de slechte vooruitzichten naar aanleiding van de verliezen die men de afgelopen twee jaar geleden heeft en een goed bod van het Japanse Softbank heeft de Engelse Telco nu dus eieren voor haar geld gekozen.

Met de verkoop is een bedrag gemoeid van ruim 15 miljard dollar (ongeveer 12 miljard Euro). Hoewel de aandeelhouders al hebben aangegeven niet blij te zijn met Vodafone's beslissing om Japan definitief (bestaat dat?) de rug toe te keren, kunnen zij wel een aardige 'bonus' tegemoet zien.

Vodafone's problemen met de Japanse markt kwamen voor een groot deel voort uit de technische problemen die men ter plaatse met hun netwerk ondervonden. Het merk Vodafone groeide daardoor uit tot een soort van Japanse 'Lada': iedereen kent het, weet hoe slecht ze zijn en kopen het daarom niet.Gerelateerde links:
Forse afschrijvingen bij Vodafone
Telefonica doet bod van 25 miljard op O2
Vodafone maakt Japanners tot social outcast
Aandeelhouders BenQ akkoord met overname Siemens Mobile
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.