Nieuws
28 augustus 2006 - Ron Smeets

Vodafone verkoopt belang in Proximus

De Belgische mobiele provider Proxiumus komt volledig in handen van Belgacom nu Vodafone heeft besloten de resterende 25% van de aandelen die het nog bezat te verkopen aan de Belgische Telco.

In totaal betaalt Belgacom zo'n 2 miljard Euro voor de resterende 25% van de aandelen van Proximus. Daarbij zijn wel de nettokasmiddelen van de mobiele provider inbegrepen die, naar schatting, ten tijde van de overname ca. 1.4 miljard Euro zullen bedragen.

Het besluit van Vodafone is in overeenstemming met het beleid van de Telecom gigant om landen waar het geen marktleider is de rug toe te keren. Overigens sloot Vodafone wel nog een deal met Proximus en Belgacom waarin het de samenwerking op het gebied van onder andere de levering van toestellen en roaming diensten voor een periode 5 jaar zal verlengen.

Het volledige persbericht is hier (pdf) te lezen.Gerelateerde links:
Forse afschrijvingen bij Vodafone
Telefonica doet bod van 25 miljard op O2
Opta bekijkt fusie KPN-Telfort
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.