Nieuws
30 november 2010 - Ron Smeets

Vodafone verkoopt 10.000 iPhones in twee dagen

Of je nu een iPhone lover of -hater bent, je kunt er niet omheen dat het toestel van Apple telkens weer voor bijzondere nieuwtjes (en primeurs) zorgt. Neem nu het bericht dat Vodafone enkele uren geleden de wereld (nou ja, Nederland) in stuurde.

Sinds gisteren (29 November) zijn de iPhone 3GS en 4 officieel ook daar te koop en binnen twee dagen staat de verkoopteller (on en offline verkoop bij elkaar) al op 10.000. Een record, zo zegt Vodafone.

Ofwel, de provider heeft in de vijftien jaar van haar bestaan nog nooit een toestel gintroduceerd waarvan binnen twee dagen zoveel exemplaren over de toonbank gingen. Bijzonder. Hieronder staan nog wat details. Helaas zijn er op dit moment nog geen gevegens van KPN bekend maar wellicht komen die nog...

Via de eigen Vodafone winkels verkocht Vodafone Nederland gisteren bijna 3.000 iPhone’s. De 16 GB versie is veruit het meest populair, ruim 80% van de klanten kiest daarvoor. De Vodafone winkels openden maandagochtend de deuren eerder dan normaal, waardoor om 8.00 uur de eerste iPhone verkocht werd. De Vodafone winkel in Rotterdam aan de Lijnbaan verkocht gister de meeste toestellen. Elke 6 minuten ging hier 1 iPhone over de toonbank. Vodafone heeft in de eerst twee dagen in totaal 10.000 iPhone’s verkocht.

Online liep het al eerder storm. Via de website van Vodafone schreven 3078 mensen zich vanaf begin deze maand al in om in aanmerking te komen voor een iPhone 4. Inmiddels zijn online in totaal bijna 5.000 toestellen verkocht. Via de indirecte kanalen van Vodafone zijn gister in totaal rond de 1.600 iPhones verkocht. De verwachting is dat de komende dagen nog 1.300 toestellen per dag worden verkocht via deze kanalen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.