Nieuws
06 augustus 2013 - Nichal Joosse

Vodafone verhoogt snelheid mobiel internet voor alle klanten

Vodafone heeft gisteren de snelheid van mobiel internet voor alle klanten verhoogd. Ook is het 4G-netwerk van Vodafone in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht live gegaan. De snelheid van het bestaande 3G-netwerk is omhoog gegaan met als doel om klanten zonder 4G-abonnement of -toestel er van te kunnen laten profiteren. Door zowel in 4G als in 3G te investeren, hoopt Vodafone de internetervaring voor zowel 4G- als 3G-klanten te verbeteren. 

Mensen die vanaf vandaag een Vodafone RED-abonnement afsluiten, kunnen in de Randstad meteen gebruikmaken van 4G. Bestaande RED-klanten sluit Vodafone nog deze maand aan op het nieuwe netwerk. Op de dekkingskaart op de website biedt Vodafone een actueel overzicht van de gebieden waar 4G beschikbaar is. Om 4G te kunnen ervaren, is het nodig dat smartphones en tablets door hun fabrikanten geschikt zijn gemaakt voor gebruik op het 4G-netwerk van Vodafone. Momenteel worden nog niet alle smartphones en tablets ondersteund.

Hoewel het gebruik van 4G snel zal groeien, zal een groot deel van de klanten de komende jaren nog gebruikmaken van 3G-smartphones en -tablets. Om álle smartphonegebruikers de komende jaren een mobiel-internetervaring te bieden die tegemoet komt aan hun wensen, verhoogt Vodafone voor alle klanten de snelheid van het bestaande 3G-netwerk door het gebruik van dual carrier-technologie. Alle data-abonnementen beschikken hierdoor per direct over theoretische maximum downloadsnelheden van ten minste 7,2 Mbps. Prepaidklanten profiteren vanaf 1 september van deze snelheidsverhoging.

Over de auteur: Nichal Joosse