Toestellen
31 mei 2006 - Ron Smeets

Vodafone UMTS Blackberry nu ook in Duitsland

Nog even wat mobiel nieuws van onze oosterburen voordat de voetbalgekte daar helemaal losbarst.

Vodafone heeft haar speciale UMTS versie van de nieuwste BlackBerry, de 8707V, nu ook in haar Duitse winkels gelegd. Daarmee gaat men de rechtstreekse concurrentie aan met het lokale T-Mobile die enkele weken geleden ook een BB 8700 op de markt bracht. Echter, de T-Mobile versie beschikt 'slechts' over EDGE (2.5G) support. Verder zijn de toestellen nagenoeg identiek.

Het wordt nu dus afwachten welk gevoel bij de Duitsers zal overheersen: snelheid of chauvinisme. Mmmh, de Duitsers kennende zou ik mijn geld inzetten op. . . vul zelf maar in!Gerelateerde links:
De 8707v: Eerste UMTS BlackBerry
RIM bereidt release Blackberry 8700 voor
Nieuwe Blackberry met GPS
J2ME Trojan treft Nokia, Sony Ericsson en BlackBerry
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.