Geruchten
18 december 2009 - Ron Smeets

Vodafone UK haalt de HTC HD2 uit de schappen?

Meestal gaat het bij dit soort berichten over soft- en/of hardware problemen die de oorzaak ervan zijn dat een toestel (tijdelijk) uit de schappen gehaald wordt. In het geval van de HTC HD2 en Vodafone's beslissing om het toestel in Engeland niet meer te verkopen lijkt dat er echter helemaal niets mee te maken.

De exacte reden waarom Vodafone UK de o zo populaire en goed lopende HTC HD2 per direct niet meer verkoopt is niet bekend maar er wordt natuurlijk volop gespeculeerd.

Een mogelijke reden zou kunnen zijn dat de provider zich wil gaan focussen op de iPhone die vanaf Januari 2010 ook bij Vodafone te koop zal zijn als de exclusiviteitsdeal tussen O2 en Apple voor de Engelse markt afgelopen is. Andere bronnen noemen de move in een adem met pogingen van Vodafone om de verkoopcijfers van Vodafone 360 en de twee bijbehorende toestellen, de Samsung H1 en M1, in de lift te krijgen. Tot slot wordt ook gewoon gespeculeerd dat de HTC HD2 last zou hebben van software problemen.

Overigens roept Vodafone zelf nog dat het gewoon te maken heeft met gebrek aan voorraad. In dat geval zou het toestel dus snel weer in de schappen moeten liggen. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik de twee eerste redenen (komst van de iPhone en het extra pushen van de Vodafone360 toestellen) mij een beetje te onwaarschijnlijk in de oren klinken. Ik denk namelijk niet dat iemand die persé de HTC HD2 wil hebben zich laat afschepen met een iPhone of een Samsung H1 / M1, toch? We zulen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.