Nieuws
06 april 2012 - Ron Smeets

Vodafone storing duurt voort; nu ook problemen bij KPN

De afgelopen twee dagen was ik in Londen en omdat ik in Zuid Limbirg woon en werk heb ik nog weinig last gehad van de Vodafone storing die zo'n 300.000 klanten in de regio's Den Haag, Rotterdam Rijnmond en Kennemerland betreft. Vanochtend gaf de CEO van de provider, Rob Shuter, wederom een update over de herstelwerkzaamheden. Vodafone hoopt vandaag weer alle klanten te kunnen aansluiten, maar ze hebben ook wat tegenslag te verwerken gehad tijdens het herstel. Of die verwachting gehaald kan worden valt dus nog te bezien.

Sinds vanochtend, ca. 05u20, kampt ook KPN met een storing, in de regio Utrecht. De provider kampt met een defect netwerkknooppunt.

UPDATE (14u52): Volgens KPN was de storing rond 12u50 al opgelost, zo lees ik net op de storingpagina van de provider. Intussen komen er ook meer en meer berichten binnen dat Vodafone klanten in de getroffen regio's van die storing ook langzaam maar zeker weer (3G) verbinding krijgen. Wordt het toch nog een 'Goede Vrijdag' ;-))

Daardoor kunnen klanten van KPN in de regio's Utrecht, Doorn, Nieuwegein, Houten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Tiel en Vianen mogelijk niet bellen of gebeld worden, internetten, e-mailen en SMS'en. Ook Blackberry gebruikers kunnen problemen ondervinden, aldus KPN op hun storingspagina. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de storing verholpen zal zijn.

Voor de Vodafone klanten die in de door de KPN storing getroffen regio's wonen is de 'uit de brand' oplossing die de provider in een van haar winkels aanbood nadat 'hun' netwerk uitviel nu dus ook even niet beschikbaar ;-)))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.