Nieuws
12 maart 2010 - Ron Smeets

Vodafone stopt met Wayfinder

Ruim een jaar geleden zag de toekomst van Wayfinder er nog een stuk rooskleuriger uit. Het Zweedse bedrijf was namelijk net overgenomen door Vodafone. De provider wilde flink gaan uitpakken met betaalde Location Based Services (LBS).

Helaas is de betaalde (mobiele) navigatiemarkt met de komst van gratis diensten van Google (in de VS) en Nokia (wereldwijd) er de afgelopen maanden heel anders uit gaan zien. Nadat eerder het doek voor Nav4All al viel heeft Vodafone nu te kennen gegeven dat men Wayfinder gaat opdoeken.

De officiele verklaring is kort maar helder: "We kunnen geen geld meer vragen voor iets dat anderen gratis weggeven", aldus Anna Cloke van Vodafone. Tja, daar kun je natuurlijk geen speld tussen krijgen. Met het sluiten van de deuren bij Wayfinder zullen de 90 medewerkers in Zweden, Roemenië en Engeland hun baan verliezen. Momenteel wordt gewerkt aan een sociaal plan voor deze mensen. Vodafone hoopt binnen enkele weken meer duidelijkheid te kunnen verschaffen. Hopelijk past men ook snel de website van Wayfinder aan want daar staat momenteel nog te lezen dat ze op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Wayfinder-Website-Hiring

Illustratie links-boven via: Engadget

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.