Nieuws
15 maart 2013 - Redactie MobileCowboys

Vodafone stopt als sponsor McLaren F1-team

Vodafone heeft de afgelopen maanden hun sponsorbeleid onder de loep genomen en naast een hoop woorden over alle successen hebben ze ook besloten te stoppen als titelsponsor van het McLaren F1-team.

Vodafone Group Chief Commercial Officer Morten Lundal laat weten blij te zijn met wat zijn bedrijf samen met het McLaren F1-team bereikt heeft sinds ze in 2007 een samenwerking aangingen nadat de Britste telecomreus eerst aan het team van Ferrari verbonden was. Vodafone liet al eerder weten dat een andere marketingstrategie gevoerd zal worden en daar zal het Formule 1 team geen onderdeel meer van uitmaken. De andere telecom sponsor, Telmex, onder andere geldschieter van de nieuwe McLaren coureur Sergio Perez zorgt ervoor dat het formule 1 team in ieder geval in de telecom hoek sponsors zal blijven houden.

Hieronder zie de launch van de 2013 McLaren F1 auto, de laatste McLaren met Vodafone prominent op de auto.De formule 1 wereld is blijkbaar een goed podium voor telecombedrijven, eerder kondigde BlackBerry aan het Mercedes AMG Petronas F1 team te versterken als sponsor maar in het verleden zijn ook bedrijven als Orange, LG, AT&T en Qatar Telecom zijn of waren de afgelopen jaren aan de koningsklasse van de autosport verbonden.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl