Nieuws
22 november 2010 - Ron Smeets

Vodafone start weer met afrekenen per seconde

De afgelopen maanden is er veel te doen geweest over het afronden van gesprekskosten door providers op hele minuten. Vodafone maakt vandaag bekend dat ze het belang dat veel klanten hechten aan het afrekenen per seconde onderschat hebben. Duh, dat lijkt nogal logisch als blijkt dat je in bepaalde gevallen 30% meer betaalt, met uitschieters tot zelfs 60%(!), dan dat je in werkelijkheid echt verbruikt hebt.

De provider start vanaf 1 januari dan ook weer met abonnementen waarbij je kunt kiezen voor een afrekening per seconde.

Zelf verwoorden ze het als volgt:

Vanaf 1 januari 2011 kunnen klanten bij Vodafone weer kiezen voor een abonnementsvorm die per seconde afrekent. Vodafone streeft met zijn abonnementen naar een compleet en transparant aanbod voor een brede groep klanten. Met dit nieuwe abonnement richt Vodafone zich specifiek op klanten die maximale flexibiliteit en transparantie willen. Klanten krijgen een basis belbundel met alleen belminuten, waarbij wordt afgerekend per seconde. Als klanten ook willen Sms’en of mobiel internetten, betalen ze hiervoor per Sms of per tijdseenheid. Ook kunnen ze zelf bundels toevoegen en deze per maand ‘aan’ of ‘uit’ zetten. De voorkeur voor afrekenmethode wordt tevens verwerkt in het online abonnementsadvies.
 
Vodafone heeft onderschat welk belang een deel van de klanten hecht aan afrekenen per seconde. Deze nieuwe abonnementsvorm past in het streven naar een compleet transparant aanbod met voldoende keuze. Klanten die prepaid bellen, betalen allemaal per seconde.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.