Nieuws
04 januari 2011 - Ron Smeets

Vodafone start Hollandsnieuwe, 'n goedkope SIM Only provider

Na T-Mobile (Ben en Simpel) en KPN (Simyo) heeft nu ook Vodafone een eigen goedkope SIM Only provider (MVNO) gelanceerd; Hollandsnieuwe, zo meldde All About Phones gisteravond. De nieuwe MVNO is al actief en zal in principe, net als de concurrenten van KPN en T-Mobile, volledig onafhankelijk van het moederbedrijf de markt gaan bedienen.

Op het eerste gezicht zou je misschien denken dat Hollandsnieuwe gewoon de volgende prijsstuntende Nederlandse MVNO is, maar de nieuwe provider heeft een aantal extra voorwaarden die door sommige mobiele bellers als extra handig gezien zullen worden.

Je kunt standaard kiezen uit een aantal abonnementen met bel- en SMS bundels of bel-, SMS- en internet bundels. Die varieren in prijs van € 4,50 per maand (75 minuten of SMSjes) tot €17,50 per maand (voor 550 minuten, SMSjes of MB's). Hieronder staan alle abonnementsvormen op een rijtje. De ongebruikte minuten, SMS'jes of MB's (dataverkeer) blijven drie maanden geldig. Kom je onverhoopt beltegoed tekort, dan kun je dat bijkopen in bundels van 5, 10, 20 of 40 Euro. Afrekenen doe je via iDeal. De tarieven (belminten, SMS, MB) blijven overigens gelijk. Het buiten de bundel gebruik is dus niet duurder en je krijgt dus nooit een hoge rekening achteraf voor 'extra' gebruikte belminuten, SMS'jes of dataverkeer.

Als extra service ontvangen abonnees van Hollandsnieuwe een automatisch (gratis) SMSje wanneer het resterende beltegoed respectievelijke €3 en €0 bedraagt. OK, dat heeft natuurlijk vooral tot doel om de abonnee ertoe te bewegen om beltegoed bij te kopen, maar die doet dat dan dus wel bewust en wordt niet enkele weken later verrast door een hoge nabetaling. In dat opzicht hebben de producten en dienstverlening van Hollandsnieuwe dus wel iets weg van die van Simpel. Ook daar kun je desgewenst een abonnement met een belplafond afsluiten zodat je nooit verrast wordt met een hoge rekening achteraf.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.