Entertainment
23 januari 2007 - Ron Smeets

Vodafone start eerste MVNO in Second Life

Vodafone is van plan om een mobiele operator te starten in de virtuele wereld van Second Life. Daarmee zou Vodafone dus de eerste grote Telco worden die een 'filiaal' in de virtuele wereld opent.

De Telco heeft al een tijdje haar eigen virtuele Vodafone Island in Second Life en wil daar nu dus ook een MVNO starten. Bewoners van de virtuele community kunnen straks Vodafone toestellen 'kopen' en elkaar bellen en SMSen.

Wat de virtuele mobieltjes, belminuten en SMSjes moeten gaan kosten is nog niet bekend.Gerelateerde links:
De virtuele online wereld van kids
Marktaandeel Nederlandse MVNO's naar 14.8%
Virtuele aandelenzwendel per GSM
14% marktaandeel voor MVNO's in Nederland
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.