Nieuws
18 maart 2007 - Chris Bannink

Vodafone Starfish: Mobiel Voip?

Op de Cebit heeft Vodafone de aankondiging gedaan dat ze –misschien- met Voice over IP voor mobiel aan de slag gaan. Onder de codenaam Starfish gaan ze dus iets doen wat je niet snel van deze reuze mobiele telco zou verwachten. Bedoeling is dat mobiel contact gelegd kan worden met je msn-buddies of die via Yahoo, AOL en Skype. Naar het schijnt wordt dezelfde techniek gebruikt als “3” (Hutchison Wampoa) hiervoor al gebruikt (bron: Reuters)

Weblog Engadget weet te melden dat het achterliggende commerciële idee is dat met het mobieltje eerst naar de zwarte doos binnen Vodafone gebeld moet worden waarna alsnog via het net de gewenste Voip dienst gebruikt kan worden. Inderdaad, dat bellen naar Vodafone is niet gratis en dat "gratis" was nu juist het aardige van Voip met een mobieltje.

Dit nieuws moeten we wellicht in de categorie proefballonnetjes scharen. Vodafone heeft namelijk nog niet besloten óf ze dit willen lanceren en heeft nog geen commerciële voorwaarden en prijzen beschikbaar. Wellicht dat ze eerst de reacties op blogs als deze afwachten…Gerelateerde links:
Meer dan 1 miljoen VoIP abonnees in Nederland
Skype introduceert 4 VoIP-telefoons met Wi-Fi
Nieuw gerucht over Microsoft VoIP client
WiFi VoIP GSM van Cell Wireless op komst
VoIP providers in de VS onder druk gezet
Mobiele operators blokkeren VoIP
Over de auteur: Chris Bannink