Nieuws
27 september 2010 - Ron Smeets

Vodafone snelste, T-Mobile beste mobiele netwerk in UK

In de eerste negen maanden van dit jaar is 11.000 Engelse mobiele bellers gevraagd naar hun mening over de mobiele operators en diens netwerken.

Verreweg de meest opvallende conclusie is dat hoewel Vodafone het snelste mobiele breedband netwerk heeft en T-Mobile het langzaamste, de klanten van T-Mobile toch meer tevreden zijn dan die van Vodafone. Dat zal vervmoedelijk mede te maken hebben met het feit dat T-Mobile UK geen extra kosten in rekening brengt wanneer klanten teveel mobiele data verbruiken.

Qua klanttevredenheid ontlopen de diverse Engelse Telco's elkaar niet echt. 71% can de T-Mobile klanten is tevreden over de dienstverlening. Bij '3' is dat 69%, Vodafone 68%, O2 65% en Orange 64%. De snelheden van de mobiele breedbandverbindingen van de diverse netwerken liggen wat verder uit elkaar. Het Vodafone netwerk haalt gemiddeld een downloadsnelheid van 1.78Mbps terwijl T-Mobile amper 1.07MBps haalt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.