Geruchten
20 november 2007 - Mark

Vodafone sluit exlusieve deal met Apple voor de 3G iPhone

Vanochtend meldde Cowboy Ron nog dat Vodafone in Duitsland bezig is met een zaak tegen T-Mobile over de, in hun ogen, onrechtmatige exclusiviteitdeal die Duitsland’s grootste Telco met Apple heeft voor de verkoop van de iPhone in het land van de bradwurst.

Dit gerucht, afkomstig vanuit Italië, staat daar echter lijnrecht tegenover. Morse IT claimt namelijk gesproken te hebben met betrouwbare bronnen binnen Vodafone die officieus bevestigen dat de Telco inmiddels al een exclusieve deal met Apple gesloten heeft voor de verkoop van de 3G versie van de iPhone.

Het is niet de eerste keer dat de 3G iPhone in het geruchtencircuit opduikt en volgens de Italianen zal de Telco de nieuwste iPhone na de feestdagen tegelijkertijd lanceren in alle Europese landen waar Vodafone een netwerk exploiteerd, dus ook hier in Nederland en België.

De vraag is nu natuurlijk hoe betrouwbaar deze geruchten zullen blijken te zijn en of Apple en Vodafone de 3G versie van de iPhone ook in Duitsland, Engeland en Frankrijk zullen gaan lanceren. Daar heeft men namelijk al (langlopende) exclusieve contracten met respectievelijk T-Mobile, O2 en Orange. Of zouden die alleen gelden voor de standaard (2.5G) versie van de iPhone?Gerelateerde links:
iPhone deal Vodafone nog een kwestie van details
Meer bewijzen voor Vodafone en T-Mobile iPhone deals
Europese (3G) iPhone wordt maandag aangekondigd
Europese iPhone abonnementen van Vodafone gespot
Over de auteur: Mark