Entertainment
04 februari 2011 - Ron Smeets

Vodafone moet propaganda SMS'jes voor Mubarak versturen

Vodafone lag al onder vuur omdat de provider vorige week, vlak voor de grote anti Mubarak demonstraties begonnen, op last van de Egyptische overheid de 'stekker uit het mobiele netwerk trok'. Die actie werd kort daarna weer tenietgedaan, maar nu speelt de provider wederom een hoofdrol in een bizarre overheidsactie.

Vodafone zou nu, net als de twee andere lokale providers Mobinil en Etisalat, door de Egyptische autoriteiten gedwongen zijn tot het versturen van propaganda SMS'jes (zie afbeelding) voor de regering van president Mubarak.

Vodafone zegt zelf dat men onder protest heeft ingestemd met de eis van de Egytische autoriteiten, die zich volgens de provider beriepen op een noodverordening in de Telecomwet waarmee de Egyptische overheid providers kan dwingen om berichten te versturen. Doorgaans wordt zoiets natuurlijk alleen gebruikt bij (natuur)rampen, maar in dit geval werd de wetgeving door Egypte dus gebruikt om propaganda te verspreiden. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.