Nieuws
28 april 2011 - Ron Smeets

Vodafone Mobile Clicks 2011 van start

Vandaag start de 2011 editie van Vodafone Mobile Clicks. Het officiele startschot wordt gegeven op het Next Web Congres in Amsterdam dat deze week daar gehouden wordt.

Vodafone Mobile Clicks heeft als doel innovatie te stimuleren in de mobiele internetsector in Europa. De sluitingsdatum voor de competitie is 12 juni om middernacht, Engelse tijd (01u00 bij ons dus).

Elke starter in Duitsland, Nederland, Portugal, Ierse Republiek, Spanje, Turkije en het Vereniging Koninkrijk met een mobiele site, dienst of applicatie kan meedingen naar het prijzengeld van € 225.000 door zijn idee in te dienen via de website van Vodafone Mobile Clicks.

De jurering wordt verdeeld over drie rondes . Elk deelnemend land stelt een top 5 samen van beste inzendingen waaruit een nationale winnaar wordt geselecteerd door de jury. De zeven internationale winnaars worden vervolgens uitgenodigd om hun land te vertegenwoordigen tijdens een live finale op het PICNIC Festival in Nederland op 15 en 16 september 2011 waar de uiteindelijke winnaar zal worden gekozen. De Nederlandse jury bestaat onder meer uit Marcel de Groot, Head of Postpaid Marketing Vodafone Nederland; Yuri van Geest, Co-Founder Mobile Monday & TEDx Amsterdam; Mark Voermans, Microsoft Bizspark; Noesjka Klene, blogger Dutch Cowgirls en Bart Fussel, Co-Founder aFrogleap & blogger Marketingfacts.

Bekende namen in de internationale jury dit jaar zijn onder meer Rudy de Waele, oprichter van Mobile 2.0 Europa en dotopen; Peter Barry, Head of VC en Start-up bij Vodafone Ventures; Paul Jozefak, Managing Partner bij Mobile VC; Reshma Sohoni; Partner bij Seedcamp en Lee Epting, Directeur Content Services bij Vodafone Group. Elk jurylid zal de inzendingen beoordelen op vijf criteria: originaliteit, creativiteit en innovatie; technische en operationele uitvoerbaarheid; economische en financiële levensvatbaarheid; waarde voor de eindgebruiker en als laatste, de kwaliteit van het managementteam.

De winnaar van Vodafone Mobile Clicks verleden jaar was Cardmobili, een dienst waarmee klanten al hun spaar-, klanten- en bonuskaarten kunnen vervangen door een mobiele app. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws, volg dan alle Tweets via hashtag #vmc2011

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.