Nieuws
27 juli 2010 - Ron Smeets

Vodafone Mobile Clicks 2010 van start

Vorig jaar was Layar de grote, en terechte, winnaar van Vodafone's Mobile Clicks competitie. Vandaag start alweer de derde editie van de wedstrijd die als doel heeft innovatie in de mobiele sector te stimuleren. Dit jaar doet naast Nederland en Engeland ook Portugal mee.

Elke start-up met een goed idee of concept voor een mobiele website, dienst of applicatie maakt kans op één van de geldprijzen: de 1e prijs bedraagt 100.000 Euro en de 2e  prijs 50.000 Euro. Ideeën of concepten kunnen worden ingezonden tot en met 22 augustus 2010. De inzendingen worden beoordeeld op vijf criteria: originaliteit, creativiteit en innovatie; technische en operationele uitvoerbaarheid; economische en financiële levensvatbaarheid; waarde voor de eindgebruiker en kwaliteit van het managementteam.

Het selectieproces bestaat uit drie rondes. Elk land maakt een shortlist van de vijf beste bedrijven. Van elke shortlist wordt een winnaar gekozen en vervolgens vertegenwoordigen zij hun land op de finale op het PICNIC Festival op 24 september 2010, waar de winnaar door de jury wordt uitgeroepen. De jury bestaat uit experts uit de mobiele industrie zoals Om Malik, oprichter van de GigaOM Network en Rudy de Waele, oprichter van Mobile 2.0 and MoMo Barcelona/Madrid.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.