Nieuws
10 november 2011 - Ron Smeets

Vodafone: meer klanten, omzet en veel meer data

Vodafone maakte deze week haar halfjaarcijfers bekend. De tweede provider van Nederland boekte over de eerste zes maanden van 2011 2.3% meer omzet (965 miljoen Euro) en zag haar klantenbestand met 8.5% groeien naar 5.3 miljoen.

Alle klanten bij elkaar verstookten 80% meer mobiele data vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden. Dat laatste kwam mede doordat het aantal smartphone klanten met 87% gegroeid was.

Al met al goede getallen dus. Het enige zorgenkindje van Vodafone (en dat geldt voor de hele mobiele markt in Nederland) was de daling van de omzet uit het SMS- en belverkeer. Dat werd echter (ruim) goedgemaakt door de stijging in de omzet van het mobiele dataverkeer. Letwel, deze halfjaarcijfers golden nog over de periode vóór de tariefsverhogingen voor mobiele data abonnementen. Ofwel, de resultaten voor de tweede helft van 2011 zouden nog wel eens veel beter kunnen worden.

Om het groeiende dataverkeer te kunnen blijven ondersteunen maakte Vodafone ook bekend dat de provider het budget voor netwerk- en ICT investeringen (onder andere bedoeld voor netwerk uitbreidingen) voor dit jaar verhoogd heeft naar zo'n 240 miljoen Euro.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.