Nieuws
20 juli 2012 - Ron Smeets

Vodafone: meer klanten, minder omzet in Q1 2012

Vodafone Nederland heeft vanochtend de resultaten over het eerste kwartaal van 2012 gepubliceerd. De provider zag haat klantenbestand, vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden, met 3% stijgen naar 5.3 miljoen. Toch werd wel iets minder (-/- 1.5%) omzet geboekt; 469 miljoen Euro.

Volgens Vodafone heeft de omzetdaling vooral te maken met de terugval in bellen en sms'en en de grote storing (brand in Rotterdam) waarna de provider haar klanten compenseerde met vier dagen gratis bellen en sms'en.

Wat niemand echt zal verbazen is het feit dat het gebruik van mobiel internet, zowel in Nederland als in het buitenland, sterk blijft stijgen. Vergeleken met een jaar geleden steeg het totale dataverkeer op het Vodafone netwerk met bijna 35%.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.