Nieuws
07 september 2006 - Ron Smeets

Vodafone lanceert eigen 'Mobile Earth'

In Duitsland experimenteert Vodafone momenteel met een eigen mobiele versie van Google Earth, Mobile Earth genaamd. het is de bedoeling dat de service in de komende maanden ook in de rest van Europa beschikbaar komt.

Klanten kunnen de (Java) applicatie voor hun mobiele telefoon via Vodafone Live! downloaden en vervolgens hebben ze toegang tot de digitale kaartenbak van TeleAtlas met daarin onder andere 400.000 POI's in Duitsland zoals restaurants, toeristische trekpleisters en dergelijke.

Hier kun je een demo zien van Mobile EarthGerelateerde links:
My Mobile Google
Google Sitemaps nu ook Mobiel
Vodafone en Google gaan samen zoeken
Twig GPS phone met NavTeq navigatie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.