Nieuws
27 januari 2009 - Ron Smeets

Vodafone komt ook met HSPA upgrade

Vanaf deze week gaat ook Vodafone haar HSPA netwerk upgraden. Klanten met een juist toestel en abonnement kunnen binnenkort mobiel internetten met snelheden tot maximaal 7.2 Mbps (download) en 1.4Mbps (upload). Respectievelijk een verdubbeling en verviervoudiging van de huidige maximale datasnelheden.

T-Mobile en KPN bieden al geruime tijd de mogelijkheid om met 1.4Mbps mobiel data te uploaden. Na de download-upgrade van Vodafone is T-Mobile nog de enige provider die geen 7.2Mbps HSDPA aanbiedt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.