Nieuws
13 augustus 2013 - Redactie MobileCowboys

Vodafone komt met kleine zendmasten voor betere dekking

Vodafone Nederland gaat zijn netwerk voorzien van zogeheten Antenna Integrated Radio-antennes (AIR). Dat zijn smallcell zendmasten die geplaatst kunnen worden op plaatsen waar grote zendmasten niet toegestaan zijn. Met deze kleinere zendmasten wil de telecom operator zorgen voor een betere dekking van het bestaande 3G- en het aanstaande 4G-netwerk.

De AIR-technologie zal worden ingezet op zowel hoge (1800/2100) als lage (800/900) frequenties, waardoor een brede groep klanten hiervan kan profiteren. Door de small cells zowel voor 3G- als 4G-technologie toe te passen, verbetert Vodafone niet alleen de kwaliteit van het mobiele internet voor nieuwe 4G-klanten, maar ook voor bestaande klanten op het 3G-netwerk. Onder de noemer ‘Speed Zone’ is het bedrijf gestart met het plaatsen van deze 4G-small cells in de Vodafone- en Belcompany-winkels, zodat (toekomstige) klanten zelf de voordelen van 4G in de praktijk kunnen ervaren.
Small%20Cell%20voorbeeld
In de door netwerkleverancier Ericsson ontwikkelde antenne is de netwerkapparatuur volledig geïntegreerd en wordt deze niet meer als losse onderdelen rondom de mast geplaatst. Hierdoor kan met minder apparatuur en energieverbruik, een betere prestatie van het 3G- en 4G-netwerk geleverd worden. Vodafone gaat de antenne gebruiken als nieuwe standaard voor de verdere uitrol en verbetering van het netwerk in de Randstad. Vodafone is de tweede telecom operator in Nederland die probeert hun netwerk beter onder controle te krijgen op drukke punten. Eerder startte T-Mobile in Rotterdam ook al een actie door haar klanten op bepaalde plekken in de stad gratis wifi aan te bieden.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl