Geruchten
27 september 2006 - Ron Smeets

Vodafone komt met eigen merk toestellen

Volgens een, natuurlijk, anonieme bron binnen Vodafone gaat de Telco volgende maand al enkele goedkope 3G toestellen uitbrengen onder haar eigen merknaam.

De provider zou hiervoor een deal hebben gesloten met de grootste Chinese toestelfabrikant, Huawei Technologies. De toestellen zijn zowel voor de pre- als post pay markt bedoeld en zullen natuurlijk doorspekt worden met Vodafone-specifieke instellingen en applicaties.

Of de klanten daar zo blij mee zullen zijn is natuurlijk nog maar de vraag. Wie op zoek is naar een goedkoop toestel zal dat dus moeten afwegen.

Verdere details over de vermeende overeenkomst tussen Vodafone en Huawei Technologies zijn nog niet bekend en bij Vodafone in Engeland was niemand beschikbaar voor commentaar.Gerelateerde links:
Nieuwe Vodafone 3G Smartphone komt in Oktober
Nokia N71 in Japan als Vodafone 804NK te koop
Vodafone komt in Duitsland met HSDPA toestel
Sharp V201 voor Vodafone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.