Nieuws
27 november 2005 - Ron Smeets

Vodafone komt met eigen 'BlackBerry' dienst

Vodafone start, om te beginnen in Engeland, binnenkort met een eigen Push Email Service zoals we die al kennen van BlackBerry en Microsoft.

De Engelse Telco is van plan om haar eigen product, Mobile Business Mail, naast de hudige diensten, die het ook verkoopt, in de markt te zetten. Naar eigen zeggen ziet men BlackBerry als een oplossing voor grote bedrijven en mikt Vodafone met haar service meer op het MKB en MKBplus.

De techniek achter Vodafone's mailservice is vergelijkbaar met die vabn RIM en maakt dus gebruik van eigen mailservers. Het groete voordeel denkt men te kunnen halen uit het feit dat Vodafone's dienst alle Symbian en Microsoft Smartphones ondersteund, waar BlackBerry 'beperkt' blijft tot specifieke BlackBerry toestellen.Gerelateerde links:
Wireless Email op alle Smartphones
Email op GSM met hulp van Nokia
Nokia wil de Blackberry markt veroveren
Concurrent Blackberry naar Europa
Blackberry fors populairder
Blackberry mail op de Palm Treo 650
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.