Geruchten
18 september 2013 - Redactie MobileCowboys

Vodafone komt met een 'eigen' 4G toestel

Bij het Amerikaanse FCC is een toestel in de database opgedoken met de naam Vodafone Smart 4G, nader onderzoek wijst uit dat het om de Yulong Coolpad 8860U gaat maar dan als Vodafone Smart 4G model.

Uit de documenten van de FCC valt onder meer op te maken dat Yulong Computer Telecommunication Scientific de maker is van het Vodafone Smart 4G toestel dat door het leven gaat als de Coolpad 8860U.
Het toestel heeft een LTE Band 7 en daarmee geschikt voor in eerste instantie de Engelse markt.
Op 31 Juli 2013 heeft het toetstel een Bluetooth-authenticatie heeft ontvangen en daarmee ondersteunt het profielen als HFP, HSP, PAN, A2DP, AVRCP, PBAP, FTP, OPP, HID, en SAP zo valt te lezen op de site van Bluetooth.org.
Coolpad%208860%20FCC

Naast Bluetooth v3.0 met EDR en Bluetooth 4.0 heeft het toestel GSM/GPRS/EGPRS/LTE/NFC en 802.11a/b/g/n wifi op de site van Yulong is het Coolpad 8860U of Coolpad 8861U toestel niet te vinden maar ameblo.jp weet te melden dat onderstaande afbeelding de Vodafone Smart 4G smartphone is.
Yulong%20Coolpad%208860U
Ook techsite engadget.com heeft het een en ander over het eigen Vodafone 4G toestel bericht. Zo zou het toestel inmiddels goedgekeurd zijn de FCC om door consumenten te mogen worden gebruikt. Wanneer het toestel daadwerkelijk publiekelijk te bewonderen zal zijn en wat de exacte specificaties zullen worden is nu nog ontduidelijk.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl