Nieuws
12 december 2011 - Ron Smeets

Vodafone kampte vandaag enkele uren met een 3G storing

UPDATE (19u20): Volgens diverse berichten en enkele meldingen op Twitter leek het er zojusit op dat de storing die eerder vandaag optrad in het 3G netwerk van Vodafone nog niet verholpen zou zijn. De symptomen die gemeld werden hadden nog steeds betrekking op mobiel internet verbinding.

Naar aanleiding van deze (nieuwe) meldingen heb ik even contact opgenomen met de provider. Volgens de PR woordvoerder die ik zojusit gesproken heb zou de storing sinds vanmiddag, ca 14u15, wel degelijk opgelost zijn. Mogelijk hebben de recente meldingen betrekking op de nasleep van de storing. Geadviseerd wordt dat klanten di nog last van (lijken) te hebben van een niet (goed) fucntionerende 3G verbinding hun toestel even opnieuw opstarten.

Oorspronkelijk bericht:
Een, relatief klein, aantal Vodafone klanten hebben sinds vanochtend 10 uur last gehad van een 3G storing (mobiel internet) op het netwerk van de provider. Dat meldde Vodafone zojuist aan Telecompaper

De symptomen van de storing varieerden van een traag werkende 3G verbinding tot helemaal geen verbinding. Volgens Vodafone zouden de problemen inmiddels weer verholpen zijn nadat een 'netwerkelement' herstart was. De oorzaak is echter nog niet bekend en wordt onderzocht. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.