Nieuws
10 oktober 2005 - Ron Smeets

Vodafone Japan wint weer klanten

Het is nog lang niet om over naar huis te schrijven, maar de Japanse tak van Vodafone heeft ook in September, voor de vierde achtereenvolgende maand na vijf maanden van zware verliezen, haar klantenbestand lichtjes zien groeien.

In totaal kwamen er netto 3300 abonnees bij, net niet voldoende om de magische grens van 15 miljoen klanten weer te doorbreken. Zoals gezegd een zeer bescheiden toename, maar gezien de berichten van de afgelopen maanden toch verassend en een teken dat men weer op het goede pad zit.

De meeste nieuwe abonnees, 165.100 mocht KDDI op haar konto bijschrijven, gevolgd door Docomo met 124.800.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.