Nieuws
30 november 2015 - Ron Smeets

Vodafone is de eerste CO2 neutrale telecomprovider in Nederland

Vandaag komt de halve wereld in Parijs bijeen voor een twee weken durende conferentie over het klimaat. Behalve met de klimaattreinen zullen veel gasten ook per vliegtuig en/of ro(n)kende dieseltaxi naar de Franse hoofdstad gereisd zijn. Niet altijd even klimaatneutraal dus. Het zal ongetwijfeld geen toeval zijn dat Vodafone juist vandaag bekend maakt dat de provider de eerste CO2 neutrale telecom aanbieder van Nederland is.

Dat betekent dus dat Vodafone er in geslaagd is om de uitstoot van broeikasgassen deels te verminderen en voor het overige deel te compenseren. Die compensatie vindt overigens deels plaats in India dus daar merken wij in Nederland niet direct iets van. Echter, het klimaat, en de opwarming door de uitstoot van CO2 is natuurlijk een wereldwijd probleem.

De provider heeft in Nederland de afgelopen jaren diverse maatregelen genomen, en veranderingen doorgevoerd, waarmee de CO2 uitstoot teruggedrongen werd. Denk aan windenergie maar ook energiebesparende verlichting in kantoren en zendmasten die op rustige tijden (deels) uitgeschakeld worden.

Uit het persbericht:
Een aantal jaar geleden is Vodafone overgestapt op 100% Nederlandse windenergie voor zijn netwerken, winkels en kantoren, waardoor de CO2-uitstoot daar inmiddels teruggebracht is tot nul. Ondanks deze initiatieven blijft er nog 13 ton CO2-uitstoot over waar Vodafone geen invloed op kan uitoefenen, zoals stroomverbruik bij klanten thuis of brandstofverbruik van koeriers. Daarom compenseert Vodafone dit restant door een windenergie project in India, waar Vodafone een grote mobiele operator is, te steunen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.