Nieuws
28 februari 2013 - Ron Smeets

Vodafone introduceert drie RED abonnementen

Vodafone introduceert vanaf maandag 4 maart een nieuwe abonnementsvorm; Vodafone RED. Zo op het eerste gezicht lijkt het een een zeer overzichtelijk systeem voor het kiezen van je juiste abonnement, met of zonder toestel (SIM Only) en databundel.

Je kiest voor RED Essential, RED of RED Super. Die hebben alledrie een basis tarief van respectievelijk 44, 49 en 65 Euro per maand. All drie de RED abonnementen leveren onbeperkt bellen en sms'en naar alle vaste en mobiele nummers in Nederland en databundels varierend van 500MB (RED Essential), 1GB (RED) en 4GB (RED Super).

Wanneer je een van de drie RED abonnementen kiest dan krijg je daar ook een toestel bij. Die zijn verdeeld in vijf categorieën (van A t/m E). Bij RED Essential en RED kun je kiezen voor een toestel uit categorie B en bij RED Super eentje uit categorie C. Wil je een duurder toestel, dan geldt een meerprijs op de maandelijkse abonnementskosten. Wil je geen toestel maar een SIM Only variant dus, dan krijg je 10 Euro korting op de abonnementskosten. Best overzichtelijk dus.

Bijzonder is ook de zogenaamde multi sim optie voor het meest uitgebreide abonnement. Vodafone zegt hierover: "Voor mensen die altijd, overal en op ieder apparaat de hoogste snelheid willen, is er Vodafone RED Super. Dit is het enige abonnement op de Nederlandse markt waarbij klanten gratis de nieuwe MultiSim krijgen. Dankzij een extra simkaart kunnen zij hun 4 GB-databundel op zowel hun smartphone als hun tablet gebruiken. Klanten die voor RED Super kiezen, krijgen bovendien altijd de hoogst mogelijke maximumsnelheid. Zodra 4G beschikbaar komt, zullen zij hier gratis op worden overgezet. Op 3G krijgen zij nu al de maximale downloadsnelheid, tot aan 42 Mbps".

Letwel, de gecommuniceerde datasnelheden zijn de theoretisch maximaal haalbare bandbreedtes. In de praktijk zul je die snelheden zelden beleven ;-) Hieronder staat een overzicht van alle RED abonnementen en opties.

VF-RED VF-RED-Overzicht

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.