Nieuws
13 november 2012 - Ron Smeets

Vodafone halfjaarcijfers; -1.9% omzet, +1.5% aansluitingen

Vanochtend heeft Vodafone haar halfjaarcijfers gepresenteerd over de eerste helft (april t/m september) van het boekjaar 2012/2013. De provider zag, in vergelijking tot dezelfde periode in het vorige boekjaar, haar omzet licht, met 1.9%, dalen naar 944 miljoen euro. Het aantal aansluitingen steeg daarentegen met 1.5% naar 5.34 miljoen.

Daarmee weet Vodafone, naar eigen zeggen, zich prima staande te houden in een markt die zowel in omzet als het aantal aansluitingen over het algemeen een dalende trend laat zien.

De dalende omzet komt metn name uit lagere inkomsten uit bel- en SMS-verkeer. Een deel van die daling werd echter weer gecompenseerd door een groei in get gebruik van mobiel internet.

Recent onderzoek van het Agentschap voor Telecom blijkt dat de afhankelijkheid en daarmee de relevantie van telecommunicatie verder toeneemt. Tegelijkertijd is het steeds vanzelfsprekender om altijd en overal bereikbaar te zijn. Daarom investeerde Vodafone het afgelopen halfjaar verder in techniek die de toekomstmogelijkheden optimaal benut, in versimpeling van zijn diensten en dienstverlening, en in het contact met zijn klanten, aldus het persbericht van de provider.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.