Nieuws
09 november 2009 - Ron Smeets

Vodafone gaat 1.8 miljard bezuinigen

Vodafone gaat, zo meldt de online editie van de Automatiseringsgids, tussen nu en Q1 2011 zo'n 1.8 miljard Euro aan kostenbesparingen doorvoeren.

De noodzaak van deze maatregelen moet niet alleen gezocht worden in de huidige economische en financiele crisis, we besteden gemiddeld minder aan onze mobiele telefoonrekening, maar heeft ook te maken met de slechte prestatie van Vodafone in de UK en Spanje en de slechte positie van de Pond sterling ten opzichte van de Euro op de Valutamarkt.

Hoe Vodafone de geplande besparingen gaat realiseren en welke landen of afdelingen het zwaarst getroffen zullen worden wil men op dit moment nog niet bekend maken. In de loop van morgen (dinsdag 10 November)  zal Vodafone haar meest recente kwartaalcijfers presenteren en die zullen, zo wordt alom verwacht, teleurstellend zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.